Otteluraportti: Olimpija ei jättänyt selittelyille sijaa

HJK aloitti ottelun vahvasti. Syntymäpäiväänsä viettäneelle Riku Riskille avautui ensimmäinen paikka kuparisen rikkomiseen jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta sijoitus suuntautui maalin ohi. Klubi hakikin otteluparinsa avausmaalia aktiivisesti heti ottelun alussa ja kotijoukkue koitti puhkoa Olimpijan puolustusta varsinkin pidemmillä palloilla, mutta vierailijat selvittivät hyökkäykset.

Olimpija lähti otteluun selkeällä taktiikalla. Se luovuttu pallonhallinnan kotijoukkueelle, mutta iski tilaisuuksien mukaan terävästi vastaan. Varsinkin Anthony Annan teki sinivalkoisten keskikentällä kuitenkin erinomaista työtä vastahyökkäysten pysäyttämisen suhteen.

Vierailijoiden pistohyökkäykset olivat tuottaa tulosta reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Rok Kronavater ohjasi pallon Klubin maaliin. Paitsioliputus pelasti kotijoukkueen kuitenkin takaiskulta.

Muutaman minuutin päästä Maksim Rudakov yllätettiin ensimmäisen kerran, kun jatkuvasti Klubin puolustuksen riesana ollut Issah Abass sijoitti pallon tarkasti ohi voimattoman maalivahdin. Parinkymmenen minuutin kohdalla tullut vierasosuma tarkoitti sitä, että HJK:n olisi nyt onnistuttava maalinteossa vähintään viidesti.

Takaiskun jälkeen pelin hallinta palautui jälleen Klubille, mutta Olimpija puolusti erittäin kurinalaisesti. Sinivalkoisilla oli täysi työ etsiä aukkoja vieraiden puolustuksesta, mutta slovenialaisten muoto pysyi tiiviinä ja helsinkiläisten hyökkäykset tyrehtyivät usein ennen rangaistusaluetta. Todellisia maalipaikkoja Klubille ei päässyt syntymään, vaan vieraiden puolustus hoiti tilanteet varmuudella yhdessä maalilla torjuneen Aljaz Ivačič kanssa. Olimpija jatkoi samalla teräviä pistohyökkäyksiä, mutta Klubi pystyi selvittämään tilanteet. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää enempää täysosumia nähty, vaan Abassin maali jäi ainokaiseksi.

HJK käytti puoliajalla ensimmäisen vaihtonsa, kun oikealla laidalla aloittanut Nikolai Alho tuli vaihtoon ja kentälle kirmasi Sebastian Dahlström. Tämä tarkoitti samalla muutoksia HJK:n muodostelmaan. Riku Riski siirtyi laidalle, kun taas Jordan otti Riskin tontin kymppipaikalta. Dahlström asteli tutulle paikalleen keskikentän pohjalle.

Toinen puolikas käynnistyi kuitenkin HJK:n kannalta haastavasti. Olimpija sai heti vyörytettyä kotijoukkueen päätyyn muutaman hyökkäyksen, joissa vaarallisin paikka siunaantui Abassille. Rafinhan oikea-aikainen liuku kuitenkin pelasti sinivalkoiset takaiskulta.

Alkurynnistyksen jälkeen Klubi sai pelistä jälleen kiinni ja Riku Riski pääsi hätyyttelemään vieraiden maalia, mutta laukaus painui hienokseltaan takatolpasta ohi. HJK nosti prässiään aktiivisemmaksi avauspuoliajalta ja vierailijat olivatkin tämän kanssa ajoittain ongelmissa. Klubi pääsi myös vyöryttämään hyökkäyksiä aiempaa syvemmälle vieraiden päätyyn, mutta Olimpijan maali säilyi noiduttuna. Seuraava huippupaikka tuli vartin pelin jälkeen João Klaussille, mutta sijoitus puolityhjästä maalista painui jälleen ohi.

HJK otti parinkymmenen minuutin jälkeen lisää hyökkäysvoimaa kentälle, kun Jordan jätti viheriön ja Macauley Christantus tuli tilalle. Ottelun kaava säilyi samana: HJK hallitsi palloa ja vyörytti hyökkäyksiä, kun taas Olimpija luotti teräviin vastaiskuihin.

Avauspelin tapaan Olimpija hyödynsi paikkansa tehokkaasti. Daniel Avramovski vei vierailijat kahden maalin johtoon, kun ottelua oli jäljellä hieman alle parikymmentä minuuttia. Hetken kuluttua kotijoukkue sai lisää kylmää vettä niskaan, kun pallo kimposi maalikehikosta HJK-puolustukseen, josta se päätyi lopulta maaliin. Yhteismaalit olivat tässä vaiheessa jo 0-6 vieraiden hyväksi.

Kahden pikamaalin myötä kenttätapahtumat tasoittuivat selkeästi ja peli eteni vauhdilla päädystä päätyyn. Sinivalkoisten paras paikka aukesi ottelussa erittäin hyvällä pelipäällä olleelle Riskille, mutta pallo kimpoili lopulta ohi maalin. Klubi sai hiljalleen otteen takaisin itselleen ja palkinto irtosi muutamaa minuuttia ennen päätöstä, kun Chrisantus viimeisteli ensimmäisen osumansa HJK:n paidassa. Chrisantuksen ohella toisella puoliajalla vaihdosta sisään tullut Eetu Vertainen esiintyi erittäin pirteästi ja oli useaan otteeseen slovenialaisten puolustuksen harmina.

Olimpija onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun Goran Brkić viimeisteli aivan viime hetkillä pilkulta ottelun loppulukemat 4-1. Slovenialaiset kuittasivat jatkopaikan play off-kierrokselle yhteismaalein 7-1.