Pelvas täydessä pelikunnossa

Takareisivammasta kuntoutunut Akseli Pelvas sai kauden ensimmäiset sarjaminuutit tililleen kaksi viikkoa sitten Klubi 04:n vieraspelissä Joensuussa. Viime viikonloppuna suunnitelman pilasi vatsatauti, mutta tällä viikolla mies on jälkeen täydessä formissa.

Aksu on mukana joko jo torstaina HJK:n Suomen cupin ottelussa tai lauantaina Klubi 04:n ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Mahdollinen on myös kutsu edustuksen ottelukokoonpanoon sunnuntaina otteluun MYPAa vastaan.

– Hinku takaisin mukaan on kova, Akseli Pelvas sanoo.

– Treeneissä olen jo päässyt vetämään täysillä, ja tietenkin Klubi 04:n peleissä. Edustusjoukkueen mukaan toivon pääseväni heti kun se on mahdollista. Pelituntuman palauttaminen kestää tietenkin oman aikansa, mutta fiilis on ollut hyvä koko ajan.

HJK:n torstain Suomen cupin vastustaja VPS on Pelvaksen papereissa vaikea vastustaja. Historiassa joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat ollet tasaisia. Torstain ottelusta Pelvas povaa viihdyttävää.

– Suomen cup on meille tärkeä, samoin varmuudella VPS:lle. En usko, että kumpikaan antaa torstaina periksi pätkääkään. Meillä viime kierroksen hieno Honka-voitto lisäsi fiilistä ja taistelutahtoa entisestään. Haluamme todellakin yltää Suomen cupissa mahdollisimman korkealle.

Tilanne HJK:n kärkiosastolla on mielenkiintoinen: Pelvaksen kuntouduttua kärkipelaajia on neljä ja kilpailu peliajasta kiristyy entisestään. Pelvas ei näe tätä ongelmana.

– Kilpailu lisää yritystä ja onnistumisia, se on vanha totuus. Uskon, että kilpailutilanne nostaa kaikkien suorituskykyä, mikä on hyväksi joukkueelle.