Toppareita tuurannut Mattila: Taistelu jatkuu

Hallitsevalla mestarilla on kuitenkin pieni etu, sillä joukkueella on parempi maaliero kuin turkulaisilla. Osasyy tälle on HJK:n selkeä 4-1 -voitto Kuopion Palloseurasta keskiviikon kotiottelussa.

Keskikenttäpelaaja Sakari Mattila oli iloinen joukkueensa esityksestä.

– Avausjaksolla peli pyöri todella hyvin, Inter-ottelun toisen jakson hyvä vire oli säilynyt. Pallo liikkui ja olimme ahneita hyökkäyspelaamisessa.

Yritys palkittiin jo 16. minuutilla kun Demba Savage teki HJK:n avausosuman Rasmus Schüllerin esityöstä. Puolustavalla taktiikalla peliin lähteneelle KuPS:lle nopea osuma oli myrkkyä, sillä se vapautti myös kotijoukkueen pelaamista.

HJK:n vaikeudet ottelussa eivät olleet varsinaisessa pelaamisessa tai maalinteossa. Sen sijaan Timi Lahden loukkaantuminen ja Rami Hakanpään polven kipeytyminen aiheuttivat päänvaivaa HJK-valmennukselle.

Keskikentällä normaalisti pelaava Mattila tuli HJK:n toppariksi toiselle jaksolle.

– Aina valmis kentälle kun kutsu käy, mille tahansa pelipaikalle, Mattila sanoo.

Sakke suoriutui topparikomennuksestaan loistavasti. Ainoa tahra HJK:n puolustuslinjan kilpeen tuli 88. minuutilla kun KuPS:n Dudu iski vierailijoiden kavennuksen. Muilta osin KuPS oli aseeton.

– Pelin tempo laski toisella jaksolla muutenkin aika reippaasti.

Voitto maistui Saken mukaan vieläkin makeammalta kun Jyväskylästä tuli ilouutisia HJK:n kannalta. Interin tasapeli nosti HJK:n jälleen mukaan mestaruustaistoon.

– Meidän pitää pystyä jatkamaan tällä tasolla pelaamista. Mitään ei vieläkään ole ratkennut, vaan taistelu tulee jatkumaan viimeisille kierroksille saakka.

HJK kohtaa seuraavaksi Hakan vieraskentällä maanantaina 1.10, Inter puolestaan KuPS:n seuraavana keskiviikkona.