Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä

Veikkausliigan hallitus kokoontuu viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Ferhan Hasani - HJK Helsinki

Veikkausliigan tiedote 3.4.2020 kello 16:45

Veikkausliigan hallitus keskusteli ajankohtaisesta tilanteesta kokouksessaan perjantaina 3. huhtikuuta. Veikkausliigan 2020 alkua on siirretty koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien johdosta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on linjannut, että kaikki käynnissä olevat jalkapallokaudet pyritään pelaamaan loppuun. Veikkausliigan seuroihin tämä vaikuttaa erityisesti UEFA:n seurajoukkuekilpailujen Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintojen kautta, sillä kilpailut 2020–21 voidaan käynnistää vasta edellisten päätyttyä. Kansainvälinen kilpailukalenteri vahvistetaan, kun yleinen tilannekuva on selkiytynyt.

Suomessa koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitustoimet jatkuvat tämän hetken tiedon mukaan ainakin toukokuuhun saakka. Kotimaisen kilpailukalenterin rakentamisessa voidaan edetä, kun rajoitustoimien lopettamisen aikataulu ja kansainvälinen kalenteri ovat tiedossa.

Veikkausliigan hallitus kokoontuu keväällä viikoittain ja seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä. Lähtökohta on se, että Veikkausliiga 2020 käynnistetään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Tarvittaessa Veikkausliigan ottelumäärää on mahdollista keventää ja ottaa käyttöön kansainvälisiä ottelupäiviä, jotta Veikkausliiga ja seurat pystyvät tarjoamaan yleisölle taatusti ikimuistoisen kauden.

Lähde: Veikkausliiga.com »