Veikkausliigan runkosarjan viimeinen vierasottelu sunnuntaina Oulussa

Hiljattain päävalmentajaa vaihtanut AC Oulu on viime vuosina ollut Klubille hankala vastustaja.

Klubi on valmis hakemaan täydet pisteet Oulusta.

AC Oulu vs HJK
Su 27.8.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Raatin stadion

HJK pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen vierasottelunsa sunnuntaina AC Oulua vastaan. Runkosarjan voitto vaikuttaisi lopulta olevan kahden kauppa, kun pitkään kärkisijaa hallussaan pitänyt SJK on jäänyt Klubin ja KuPSin selän taakse. Tällä hetkellä KuPS johtaa sarjaa pisteen erolla Klubiin nähden, joten sunnuntain kierroksella pedataan asetelmia ensi viikonloppuna pelattavaan runkosarjan herkulliseen päätösotteluun, jossa HJK isännöi KuPSia.

HJK:lla on pitänyt kiirettä viime päivinä. Klubi pelasi torstai-iltana Konferenssiliigan vierasottelun Romaniassa, josta joukkue kotiutui vasta perjantaina aamuyöllä. Lauantaina Klubi vetää viimeistelevät treenit Talin nurmella, minkä jälkeen joukkue suuntaa jälleen lentokentälle ja kohti Oulua.

AC Oulu on ollut viime vuosina Klubille jopa yllättävän haastava vastustaja: Kauden ensimmäinen kohtaaminen Töölössä päättyi 1–1-pistejakoon, ja viime kaudella HJK ei onnistunut voittamaan Oulua kertaakaan. Kun AC Oulu voitti myös joukkueiden kauden 2021 jälkimmäisen keskinäisen ottelun, saa Klubin edellistä liigavoittoa oululaisista hakea niinkin kaukaa kuin toukokuulta 2021, jolloin Luis Henriquen salamamaalit siivittivät Klubin 3–1-kotivoittoon.

HJK:n tuloskunto Veikkausliigassa on tällä hetkellä hyvä: Toni Korkeakunnaksen hypättyä joukkueen peräsimeen Klubi on voittanut kaikki neljä liigaotteluaan. Matkalla ovat kaatuneet Ilves (1–0), SJK (2–1), IFK Mariehamn (4–2) sekä viimeisimpänä FC Inter (3–1), jonka verkkoon Bojan Radulovic takoi hatullisen maaleja.

AC Oulun kunto on ollut viime viikkoina laskusuhdanteessa. Railakkaalla hyökkäyspelillä aivan kärjen tuntumaan noussut oululaisryhmän edellisen viiden ottelun saldona on vain yksi voitto – sekin yli kuukauden takaa. Viimeisimpänä joukkue sai tukkapöllyä kahteen otteeseen Ilvekseltä, joka haki ensin 3–0-vierasvoiton liigassa ja neljä päivää myöhemmin tiputti oululaiset Suomen Cupin välierässä maalein 1–0.

Vaikka AC Oulu onkin pudonnut pykälän verran viidenneksi, ei mitalisija ole kuin neljän pisteen päässä. Kurssia yritetäänkin kääntää samalla ratkaisulla, johon moni muukin – Klubi mukaan lukien – Veikkausliiga-seura on tällä kaudella päätynyt: Päävalmentaja Ricardo Duarte vapautettiin tehtävistään eilen, joten Oulu isännöi Klubia Rauno Ojasen sekä Jussi-Pekka Savolaisen komennossa.

– Seuran johdon tarkoituksena lienee herättää pelaajistoa ja saada muutosta aikaan, joten huomenna on odotettavissa erittäin motivoitunut sekä aggressiivinen vastustaja. Oma fokuksemme on luonnollisesti oman pelimme kehittämisessä ja sitä kautta tuloksen tekemisessä. Lähdemme hakemaan voittoa pohjoisesta omilla vahvuuksillamme, totesi Korkeakunnas.

HJK:n pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Oulusta ovat torstain Farul-pelin tapaan sivussa Filip Rogić, Jukka Raitala ja Lucas Lingman. Sen sijaan viime viikonlopun Inter-kamppailussa pelikieltonsa kärsinyt Perparim Hetemaj on jälleen käytettävissä.

Katso VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio.