Westö: ”VPS-ottelussa nähdään voitontahtoinen joukkue”

HJK matkusti takaisin kotimaahan Belgradista myöhään torstai-iltana. Perjantaina joukkue harjoitteli normaaliin tapaansa. Uusi ottelu tulee eteen nopeasti, mutta HJK:n Johannes Westö ei pidä sitä ongelmana.
– Harjoittelimme melko kevyesti. On luonnollista, että tiukka tahti näkyy, mutta tänään harjoituksien päätteeksi näytti kyllä siltä, että jaloista löytyy hyvin liikettä ja energiaa, Westö kertoo.
HJK:n laitalinkki uskoo, että tappio Mestareiden liigassa näkyy pelkästään sisuuntumisena ja voitontahdon kasvamisena lauantaina Veikkausliiga-ottelussa.
– Haluamme tappion jälkeen näyttää paitsi itsellemme, myös muille, että osaamme. VPS-ottelu ei ole yhtään vähemmän tärkeämpi kuin mikään muukaan ottelu tällä kaudella.
Kevään ensimmäisessä ottelussa HJK haki pisteet varmoin ottein Vaasasta. Juho Mäkelä iski tuolloin kolmesti, eikä VPS:sta ollut vastusta. Vaasalaisjoukkue on parantanut huimasti heikosti menneen alkukauden jälkeen. Tällä hetkellä joukkue taistelee sarjataulukossa jaetulla viidennellä sijalla yhdessä Jaron ja Interin kanssa.
– VPS on laadukas joukkue, varsinkin hyökkäyspäässä. Itselleni olisi tietenkin mukava päästä taistelemaan entisen HJK:laisen Sami Salmen kanssa laidalla.
Kokoonpanossa on luvassa jonkin verran vaihtuvuutta. Westö ei kuitenkaan halua puhua rotaatiosta siinä mielessä, että kentällä olisi ”kakkosjoukkue”. Vaihtuvuutta kokoonpanossa on nähty monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella. Se kuuluu HJK:n vahvuuksiin. 
Ainoat varmat poissaolijat ovatkin pitkäaikaispotilas Mathias Lindström ja lonkkavaivainen Danny Hoesen. Lindström kertoi perjantain harjoitusten yhteydessä täyden pelikunnon lähenevän päivä päivältä. Tällä hetkellä mies harjoittelee jo ”lähes” täysiä.
HJK-VPS lauantaina 31.7. klo 19.00
Tsekkaa katsomokartasta paikat ja osta liput ennakkoon Lippupisteen netistä.