Myyrmäen illassa ei maaleilla juhlittu

HJK ja PK-35 Vantaa tasasivat pisteet maalittomassa ottelussa.

Kotijoukkue PK-35 Vantaa lähti aktiivisesti otteluun ja antoi painetta korkealta. Klubilla oli lieviä vaikeuksia avauspelissään, mutta joukkue sai kuitenkin ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen: Eveliina Parikka laukoi 17. minuutin kohdalla, mutta Velma Oikarinen liimasi pallon näppeihinsä.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä paremmin HJK sai hyökkäyspelinsä pyörimään. 36. minuutin kohdalla Nea Lehtola syötti Hanna Ruohomaan syvältä läpi. Ruohomaa sai pujautettua pallon ohi vastaan tulleen Oikarisen, mutta ei lopulta onnistunut kääntämään pitkäksi karannutta palloa maaliin asti. Vain muutamia minutteja myöhemmin pallo pyöri vantaalaisten boksissa, mutta Essi Sainion veto kimposi PK-pelaajasta kulmaksi.

Jos Klubilla oli ensimmäisellä jaksolla paremmat maalipaikat, tuli PK-35 Vantaa energisenä toiselle jaksolle. Koivunen oli kuitenkin viimeisenä lukkona sinivalkoisten maalilla. 60. minuutin kohdalla Nurmela keskitti hyvin laidalta, mutta Parikka ei saanut boksissa kunnon osumaa palloon. 72. minuutilla Ruohomaa karkasi jälleen vantaalaispuolustukselta, mutta Oikarinen pelasti tilanteen vastaantulollaan.

HJK sai vielä ottelun viimeisille hetkille vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Wilma Sjöholmin pusku taka-alueelta suuntautui maalin ohi. Näin ollen pisteet tasattiin Myyrmäen aurinkoisessa illassa.

Päävalmentaja Jonne Kunnas oli ottelun jälkeen mietteliäs.

– Tasainen ottelu, jossa maalipaikat jakaantuivat suhteellisen tasaisesti. Puolustamisen osalta pysyimme tasapanoissa, mutta prässin tunnistamisessa puuttui aggressiivisuus, emmekkä päässeet riittävästi estämään PK:n pallonhallintavaihetta. Omassa pallollisessa pelissä etenimme liikaa nopeasti, emmekä saaneet riittävästi hitaita hyökkäyksiä aikaan, jolloin pallonhallintavaiheet jäivät turhan lyhyiksi.

PK-35 Vantaa HJK 0-0 (0-0)

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Maaria Roth
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela
Annika Huhta (31. Elina Myllymäki)
Linda Ruutu
Essi Sainio
Katariina Kosola
Emmaliina Tulkki
Eveliina Parikka
Hanna Ruohoma (74. Wilma Sjöholm)

Vaihdossa: Kork, Burton, Pietikäinen, Rinkinen ja Haikonen.