Lauantaina vastassa Åland United

HJK:n pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Åland United.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Lauantain peli on HJK:lle kauden seitsemäs. Kuudesta pelatusta pelistä on kasassa 11 pistettä, joilla Klubi on sarjataulukossa neljäntenä. Kärkijoukkue KuPS:lla on pisteitä 18, Åland Unitedille 13 ja TiPS:lla 12. Klubi on siis hyvin mukana sarjan kärkitaistelussa.

Klubi pelasi edellisen pelinsä maanantaina, jolloin peli Tapiolassa päättyi maalittomaan tasapeliin. Åland United pääsi edellisessä pelissään helpommalla, kun se voitti PK-35:n kotikentällään maalein 5–0.

Åland United voitti viime vuonna Suomen mestaruuden sekä Suomen Cupin. Tuplamestarin kokoonpanossa tapahtui kauden jälkeen varsin isoja muutoksia. Uusista pelaajista isossa roolissa ovat alkukauden aikana olleet hyökkääjät Cassandra Korhonen ja Dana Leskinen, keskikenttäpelaaja Sarah Troccoli sekä puolustaja Sanni Ojanen.

Ruotsalaishyökkääjä Korhonen on ollut Ålandin paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. HJK:n paras maalintekijä on ollut kolmesti osunut Katariina Kosola. Kaksi maalia ovat tehneet Ria Karjalainen, Vilma Hakala ja Linda Ruutu.

– Åland on alkukauden osoittanut, että muutoksista huolimatta se on erittäin vahva joukkue. Kiva päästä pelaamaan heitä vastaan kotikentällämme, jossa olemme pelanneet hyvin, päävalmentajana Jonne Kunnas kertoo.

Kansallisessa Liigassa pelitahti on tällä hetkellä tiivis.

– Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, joten osa pelaajista on joutunut todella kovalle rasitukselle. Pelaajat ovat kuitenkin suoriutuneet erittäin hyvin ja siitä heille iso hatunnosto. Myös vastuuta saaneet nuoret pelaajat ovat tulleet hyvin sisään, Kunnas jakaa kiitosta pelaajilleen.

HJK:n loukkaantumistilanne on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Honka-pelissä kentällä nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tuuli Enkkilä.

– Lauantain peliin saatamme saada vielä jokusen pelaajan mukaan loukkaantumisten jäljiltä, Kunnas kertoo.

HJK ja Åland United kohtaavat lauantaina Bolt Arenalla kello 14.00. Ottelu pelataan edelleen ilman yleisöä. Ruutu+ näyttää pelin suorana lähetyksenä.