Nelli Kalske – ”Tämä askel oli otettava nyt”

Koko ikänsä Espoon Palloseurassa pelannut Nelli Kalske siirtyi täksi kaudeksi Klubiin yhdessä kaksoissiskonsa kanssa. Euroopan suurimmista kentistä haaveilevalle Nellille oli selvää, että seurasiirron oli tapahduttava nyt.

Nelli Kalske - HJK Helsinki.

Nelli Kalskeen kaksoissisko Lotta Kalske paljasti, että Nellin futisuran aloituksesta saa oikeastaan kiittää häntä.

– Myönnän, että se on kyllä ihan totta. En tiedä miksi, mutta ajatus jalkapalloharrastuksesta ei vaan innostanut mua samalla tavalla kuin Lottaa. Oli kuitenkin selvää, että jos Lotta sinne haluaa, tulen minäkin, Nelli nauraa.

Jo ennen kouluikää EPS:n pelipaidan päällensä pukeneelle Nellille tie kohti kansainvälisiä kenttiä on ollut sen jälkeen suoraviivainen. Vahvat esiintymiset U17- ja U18-tyttöjen maajoukkueissa petasivat myös siirtoa Klubiin.

– Intohimo on vienyt pitkälle. Huomasin heti, että futis on mun juttu ja haluan tehdä sitä myös omalla ajallani, en vaan treeneissä. Lisäksi huomasin jo pienenä, että joukkuelajit on mun juttu. Haluan taistella muiden kanssa, en vain yksin.

– Aina futiksen parissa eläneenä moni oleellinen taito ja vahvuus on kehittynyt kentällä. Esimerkiksi se, miten reagoin yllättäviin tilanteisiin, on paljon pitkälti futiksesta. Kentällä tapahtuu yhtäkkisiä asioita, joihin ei ole aikaa reagoida isosti ja tunteella, pitää vaan päästä nopeasti asian yli. Sama pätee muutenkin. Jos jotain tapahtuu, olen oppinut, että seuraava päivä on heti jo parempi, eikä asiaan jää kiinni, Kalske kuvaa kehittymisensä monipuolisuutta.

Pitkän ja menestyksekkään EPS-polun jälkeen oli selvää, että seuraava askel kohti ammattilaisuutta on otettava nyt.

– Tiesimme Lotan kanssa molemmat, että jos haluamme huipulle, nyt on se hetki, kun seuraa on vaihdettava. Mielikuva oli, että HJK:ssa odottaa tosi ammattimainen ympäristö ja itsestään on annettava kaikki, jotta kehittyy ja pärjää. Olin siihen todella valmis.

Ratkaiseva seurasiirron askel on nyt otettu ja katse on seuraavaksi liigadebyytissä. Itsensä hyvin tunteva Nelli tietää, mitä seuraavan tavoitteen saavuttaminen edellyttää.

– Kaipaan vaativaa ympäristöä, mutta toki hyvä vaatiminen ja vaativuus tulee positiivisen kautta. Lisäksi itseäni motivoi ajatus siitä, että olemme tässä joukkueena yhdessä. Arki Klubissa on ollut juuri sellaista mitä odotinkin, tai jopa parempaa, Nelli hymyilee.

Tältä kaudelta 17-vuotias puolustaja hakee liigadebyytin lisäksi paljon peliaikaa. Myös kauempana horisontissa siintävä unelma on kirkkaana mielessä. FC Barcelona.

HJK – PK-35
Kansallinen Cup
26.2.2023 klo 14.30
Talin halli