Champions League jatkuu! – HJK jatkopaikan kimppuun maalin takaa-ajoasemasta

Bolt Arenalla nähdään tiistaina kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun HJK ja Malmö FF lähtevät Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun jännittävistä lähtökohdista.

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs Malmö FF
Ti 27.7.2021 klo 17:00
Champions League – Bolt Arena

HJK:n takaa-ajo alkaa tiistaina lukemista 1-2, ja ilman vierasmaalisääntöä kupletin juoni on se, että Klubin voittaessa kahdella tai useammalla maalilla matka jatkuu seuraavaksi skotlantilaisen Rangers FC:n seurassa. Maalin voitto millä tahansa lukemilla vie ratkaisun jatko-otteluun ja mahdollisesti aina rankkarikisaan asti.

Tasuri tai tappio päättäisi HJK:n urakan tämän vuoden Mestarien liigassa, ja vaihtaisi sarjaksi Eurooppa-liigan, jossa ensimmäinen vastustaja olisi häviäjä otteluparista Olympiacos vs Neftçi. Kreikkalainen Olympiacos lähtee toiseen osaotteluun Azerbaidzhaniin 1-0 johdossa.

Sekä HJK että Malmö voitti lauantaina oman kansallisen liigan ottelunsa nätisti maalein 2-0. HJK vankisti Veikkausliigan sarjajohtoaan isännöimällä Hakaa, pisteet irtosivat vakuuttavasti Jair Silvan ja loistavaa pelivirettään jatkavan Filip Valenčičin näyttävillä maaleilla. Malmö kävi hakemassa pisteet Allsvenskanin alempaan keskikastiin kuuluvan Mjällby AIF:n vieraana.

Malmö FF lähtee kohti Helsinkiä periruotsalaisella itseluottamuksella, joskin sen riveistä on kuulunut napinaa yhdestä huolenaiheesta. Bolt Arenan tekonurmi ei varsinaisesti tunnu miellyttävän luonnonnurmeen tottunutta joukkuetta, ja alustaa pidetäänkin yleisesti HJK:n kotietua kasvattavana elementtinä.

Yksi vahvan vastustajan pahimmista aseista on kuudessa viimeisessä pelissään maalinteossa onnistunut Antonio Čolak. Saksassa syntynyt 27-vuotias kroatialaishyökkääjä siirtyi Ruotsiin loppuvuoden mittaisella lainasopimuksella kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista maaliskuussa, ja on viimeistellyt 11 pelaamassaan ottelussa seitsemän maalia Malmölle.

Bolt Arena kutsuu tiistaina 27.7.2021 kello 19:00. Lippuja otteluun vielä rajoitetusti HJK:n lippukaupassa liput.hjk.fi »

210727 UCL HJK-Malmö