Ennakko: Haka vs HJK

HJK hamuaa täyttä pistepottia Valkeakoskelta.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Lucas Lingman

Veikkausliigan tiivis ottelutahti jatkuu. Lauantaina HJK joutui tyytymään 1-1 kotitasapeliin FC Honkaa vastaa. Huomenna tiistaina 18.8. on jo seuraava kamppailu vieraissa FC Hakaa vastaan.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Bolt Arenalla päättyi heinäkuun alussa Klubin 3-1 voittoon. Kotijoukkueen tilannetta helpotti se, että Hakan Saibaa Keita ajettiin ulos tunnin kohdalla. Klubin maalintekijät olivat Roope RiskiRasmus Schüller ja Lucas Lingman voiton sinetöineellä vapaapotkuosumallaan. Joukkueet kohtasivat myös ennen Veikkausliigan alkamista Suomen Cupin välierässä, jossa HJK oli parempi maalein 3-2. Klubin osumista vastasivat tuossa pelissä Tim Väyrynenkahdesti ja Riku Riski kerran. Viime viikonloppuna Haka hävisi kotonaan KuPSille 2-4 (1-1).

Teemu Tainion valmentama joukkue nousi viime kaudella suvereenisti Ykkösestä ylimmälle sarkatasolle. Tällä kaudella on ollut jo huomattavasti vaikeampaa. Joukkue on yhdeksän kierroksen jälkeen edelleen voitoitta; neljä tasapeliä on tuonut valkeakoskilaisille saman verran pisteitä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjassa 10. sijalle.

Hakalla on ollut suuria vaikeuksia pitää maaliaan puhtaana; joukkue on päästänyt vähintään yhden osuman kaikissa peleissään. 19 päästetyllä maalillaan se on tässä kategoriassa Veikkausliigan heikoin joukkue. Toisaalta joukkueen viidestä tappiosta yksikään ei ole tullut kahden maalin eroa suuremmalla marginaalilla. Maaleja Haka on tehnyt yksi/ottelu -tahdilla, joukkueen paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Eero Markkanen kahdella osumallaan.

Seba Sorsa jututti päävalmentaja Toni Koskelaa.

Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan tiukka ottelutahti pitää ottaa valmistautumisissa huomioon.

 – Peli tulee nopeasti viikonlopun jälkeen. Olemme palautelleet ja harjoitelleet kevyesti. Huominen peli ei ole helppo, Haka loi KuPSia vastaan suurin piirtein yhtä paljon maalintekopaikkoja kuin vierasjoukkue. Meidän täytyy pelata tasapainoinen ja fokusoitunut ottelu, jos haluamme Tehtaan kentältä täyden pistepotin, Koskela päättää.

HJK:n pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Miro Tenholla on pieni rasitusvamma, joka pitää hänet sivussa muutaman viikon. Toisaalta Valtteri Moren on valmis otteluun ja käytettävissä. Matti Peltola on edelleen sivussa.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

Haka vs HJK 
Ti 18.8.2020 klo 18:30 
Tehtaan kenttä, Valkeakoski

Katso suora lähetys: Ruutu »