Helsinki vastaan Vaasa, osa 2

Klubi ja VPS kohtaavat toista kertaa muutaman päivän sisällä – lauantaina HJK oli maalin verran vahvempi.

Pyry Soirin vahva nousu pohjusti voittomaalin Vaasassa.

HJK vs VPS
Ke 19.4.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisänstä: Stadium

HJK ja VPS ottavat toistamiseen mittaa toisistaan muutaman päivän sisään, kun vaasalaisryhmä saapuu Bolt Arenalle keskiviikkoiltana. Joukkueet kohtasivat viimeksi lauantaina Vaasassa, josta Klubi kävi vääntämässä niukan 1–0-vierasvoiton Pyry Soirin järjestelemällä loppuhetken maalilla.

Lauantain kamppailu oli isossa kuvassa VPS:n puolustustaistelua, joka olikin hyvin lähellä onnistua. Klubi oli kuitenkin riittävän kärsivällinen ja väsytti vaasalaiset pallonliikuttelullaan. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela odottaa samantyyppistä ottelua huomenna keskiviikkona.

– Pelin kuva tulee luultavasti yleisellä tasolla olemaan aika samanlainen. Meidän täytyy pitää kiinni niistä asioista, joissa olimme hyviä Vaasassa: voitimme pallot nopeasti takaisin ja puolustimme pääosin hyvin.

– Kotipelissämme kenttä on todennäköisesti nopeampi, mikä mahdollistaa pallon liikuttelun vauhdikkaammalla rytmillä. Meidän täytyy käyttää se hyväksemme, jotta luomme enemmän maalipaikkoja kuin lauantaina.  

Klubin pelaajatilanteeseen ei viime viikon huonojen uutisten jälkeen ole tullut muutoksia.

HJK pitää sarjan piikkipaikkaa hallussaan. Se on kahden pelatun kierroksen jälkeen ainoa joukkue, joka ei ole vielä kärsinyt pistemenetyksiä. Klubi on myös ainut joukkue ilman päästettyjä maaleja. Yhden tasapelipisteen saalistanut VPS on puolestaan kymmenentenä, tosin tasapisteissä viiden muun joukkueen kanssa. Harvinaisesti jokainen joukkue on haalinut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan vähintään yhden pisteen.

Viime kaudella VPS-kotiottelu pelattiin heinäkuun puolessa välissä, ja 3–1-kotivoitossa nähtiin kahden HJK-pelaajan uran ensimmäiset Veikkausliiga-maalit: Johannes Yli-Kokko latasi upean osuman rangaistusalueen ulkopuolelta, ja kaksi päivää aiemmin joukkueeseen liittynyt Malik osui heti debyytissään. Maalit jäivät molemmilla kauden ainoiksi liigamaaleiksi. Voittomaalista vastasi Arttu Hoskonen.

HJK on ollut perinteisesti kotikentällään äärimmäisen vahva VPS:ää vastaan pelatuissa otteluissa. VPS on onnistunut 2000-luvulla ryöstämään täyden pistepotin vain kerran – kaudella 2013 – ja sitä edellistä voittoa saakin hakea niinkin kaukaa kuin toukokuulta 1962. Tasapelitkin ovat olleet verrattain harvinaisia: pisteet on Helsingissä jaettu seitsemän kertaa viimeisen 50 vuoden aikana. Klubi on sen sijaan juhlinut voittoa vastaavalla aikajänteellä 31 kertaa.

HJK:n Anthony Olusanya ja Kevin Kouassivi-Benissan kävivät HJK vs VPS -matsin otteluisännän Stadiumin myymälässä Helsingin Forumissa kertomassa, millaisilla jalkapallokengillä he pelaavat.