HJK Klubi 04 kohtaa sunnuntaina JIPON

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Kai Meriluoto

Ykkösen kausi lähestyy loppuaan. HJK Klubi 04 matkaa sunnuntaina (10.10.) Joensuuhun, jossa se kohtaa Rantakylän palloiluhallissa klo 15.00 JIPON.

HJK Klubi 04 on tällä hetkellä Ykkösen alemmassa loppusarjassa 20 pisteellä viimeisenä. JIPPO puolestaan on pisteen enemmän saavuttaneena sijan ylempänä. Molemmilla on vielä teoreettinen mahdollisuus säilyä sarjassa. Se kuitenkin edellyttäisi kaikkien viimeisten kolmen ottelun voittamista. Samalla viimeisen säilyjän paikalla majaileva Mikkelin Palloilijat saisi pelata korkeintaan yhden tasapelin. Viikonlopun kierroksen jälkeen on varmaa, että vähintään toisen Joensuussa pelaavan joukkueen putoaminen Kakkoseen varmistuu.

Nollanelonen joutuu pelaamaan sunnuntaina ilman alle 19-vuotiaiden EM-karsintaturnauksessa Puolassa olevia pelaajiaan: maalivahti Elmo HenrikssoniaKalle WalliustaAgon SadikuaCasper Terhoa ja Kai Meriluotoa. Suomi otti keskiviikkona (6.10.) hienon 3–1-voiton Puolasta kamppailussa, jossa Casper Terho onnistui maalinteossa.

HJK Klubi 04 ja JIPPO ovat kohdanneet tänä vuonna kolme kertaa: Kaikki ottelut ovat päättyneet joensuulaisten voittoon samoin lukemin, 1–0. Suomen Cupissa joukkueet kohtasivat helmikuun alussa Joensuussa. JIPON maalin viimeisteli Nuutti Tykkyläinen, kuten myös nollanelosen Ykkösen kotiottelussa heinäkuun lopussa. JIPON Ykkösen kotikamppailussa toukokuun lopussa ainoan osuman teki puolestaanWilterlynd Inalien

Jalkapallojournalistina tunnetun Jussi Leppälahden valmentama JIPPO nousi viime vuoden päätteeksi Kakkosen C-lohkon voittajana Ykköseen. Vaarana on nyt, että visiitti jää ranskalaiseksi. Leppälahti ilmoitti muutama viikko sitten, että hän ei jatka enää joukkueessa ensi kaudella. Klubilaisittain JIPON mielenkiintoisin pelaaja on HJK Klubi 04:ääkin edustanut Tommi Tainio (s. 1995). Joensuulaisten parhaat maalintekijät tällä kaudella ovat olleet Tykkyläinen ja Joona Hiltunen, joilla molemmilla on viisi maalia.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen kertoo, että JIPPO on ollut nollaneloselle tällä kaudella hankala vastustaja.

– He osaavat rikkoa pelin rytmin taitavasti ja he puolustavat matalassa blokissa hyvin. Meidän tulee olla kärsivällisiä ja laadukkaita murtautumisvaiheessa, jotta me saisimme toivotun lopputuloksen.

JIPPO–HJK Klubi 04 ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.