Kauden ensimmäinen Metroderby!

Töölössä on tiedossa hieno jalkapalloilta keskiviikkona, kun HJK ja FC Honka kamppailevat tärkeistä pisteistä.

HJK vetäytyi maajoukkuetauolle hyvässä vireessä. Toni Koskelan pesti sinivalkoisten päävalmentajana alkoi erinomaisesti ja joukkue nappasi voitot molemmista otteluista. Ensin Klubi kaatoi kotonaan KPV:n lukemin 3-1 ja tämä jälkeen pisteet irtosivat Rovaniemeltä maalein 1-0.

Helsinkiläisten edellinen peli oli toukokuun viimeinen päivä, joten Koskelalla ja kumppaneilla on olut hyvin aikaa hioa kuvioita kuntoon joukkueen kanssa. HJK kohtasi maajoukkuetauolla myös norjalaisen Vålerengan harjoitusottelussa. Kamppailu päättyi norjalaisten voittoon 4-1.

Klubi on vahvistunut maajoukkuetauon aikana, kun Erfan Zeneli ja William Parra liittyivät joukkueeseen. Zeneli on valmennuksen käytettävissä jo keskiviikkona, kun taas Parra on edustuskelpoinen vasta siirtoikkunan auettua 10.7.

Koskela saa keskiviikkona mieluisan palaajan kokoonpanoon, kun Faith Friday Obilor on kärsinyt kuuden ottelun pelikieltonsa ja on jälleen edustuskelpoinen. 28-vuotias puolustaja pelasi edellisen kerran huhtikuun lopulla, kun hän sanoi punaisen kortin FC Interiä vastaan Turussa.

Klubi on 12 ottelun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä, kun kasassa on 18 pistettä. Sarjataulukon piikkipaikalla on 20 pisteen myötä Inter. Sarjataulukko on kuitenkin erityisesti kärkipään osalta erittäin tasainen: sijat 1-6 ovat kolmen pisteen sisällä.

Kotikentällä HJK on ollut hyvässä iskussa. Kuuden kotipelin saldona on kolme voittoa ja tasapeliä. Klubi on hävinnyt edellisen Veikkausliiga-pelin kotikentällään viime vuoden toukokuussa. Nyt alla on 20 tappiotonta peliä putkeen Töölössä.

HJK ja Honka kohtasivat helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuo kamppaili päättyi espoolaisten loppukirin myötä Hongan voittoon maalein 3-2. Joukkueet mittelivät viime kaudella Veikkausliigassa pisteistä kolmesti. Klubi voitti näistä kaksi ja lisäksi sesongin viimeisessä kamppailussa päädyttiin maalittomaan pistejakoon.

Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat kohdanneet 25 kertaa. HJK on vienyt nimiinsä yhdeksän keskinäistä ottelua, ja tasapeliin on päädytty niin ikään yhdeksästi. Seitsemän kohtaamista on päättynyt espoolaisten juhliin. Näiden pelien maaliero on Klubin eduksi 30-23.

Töölössä HJK on ollut niskan päällä. Klubi on isännöinyt Honkaa 12 kertaa Veikkausliigassa ja voittanut kuudesti sekä kolmesti on päädytty tasapeliin. Kolmesti täysi pistepotti on matkannut Espooseen.

Honka avannut ailahtelevasti

FC Honka nousi viime kaudeksi takaisin pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Paluu onnistui erinomaisesti: espoolaiset kamppailivat sarjataulukon kärkipäässä läpi kauden. Sesonki päättyi kuitenkin pieneen pettymykseen: Honka jäi sarjataulukon neljännelle sijalle ja juuri europelien ulkopuolelle. Kolmannen sijan napannut KuPS päätyi tasapisteisiin espoolaisten kanssa. Kokonaisuutena Hongan paluu pääsarjaan oli kuitenkin onnistunut.

Espoolaisten nippu muuttui talven aikana maltillisesti. Joukkueen runko pysyi pääosin samana ja merkittävin poistuja oli uusien haasteiden perään suunnannut Macoumba Kandji, joka takoi viime kaudella 16 osumaa ja oli espoolaisten paras maalintekijä.

Tuoreita nimiä Hongan riveissä ovat vastaavasti viime kaudella Veikkausliigassa pelanneet Juha Hakola (VPS) ja Mikko Sumusalo. Kenties mielenkiintoisin nimi on paluun Suomeen tehnyt Gideon Baah, joka pelasi kausina 2014-15 HJK:ssakin. Ulkomailta espoolaisten haaviin tarttuivat myös Luis Silva sekä Abel Suarez, joiden lisäksi nuoret Rasmus Leislahti ja Saku Heiskanen hakevat Espoosta nostetta urilleen.

Hongan valmistautuminen kauteen sujui varsin mainiosti. Joukkue Suomen Cupin A-lohkon kymmenen pisteen myötä ja voitti kaatoi neljännesvälierissä AC Oulun. Cup-taival päättyi kuitenkin seuraavalla kierroksella Ilvestä vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Veikkausliiga on sen sijaan alkanut ailahtelevasti. Honka on kaatanut sarjan kärkipään joukkueista muun muassa KuPS:n, FC Interin ja SJK:n. Sen sijaan joukkue on hävinnyt sarjanousijoille HIFK:lle ja KPV:lle sekä tasannut pisteen VPS:n kanssa. Ennen tauko Honka kohtasi juuri KPV:n ja täysi pistepotti matkasi Kokkolaan lukemin 0-1. Honka on sarjataulukossa viidentenä pisteen HJK:n perässä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

HJK vs HONKA
Ke 19.6.2019 klo 18:30
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5
Liput: HJK.fi/liput »