Kausikorttilainen Annika Moisanen tutustui Klubin arkeen

Pitkän linjan Klubi-kannattaja auttoi Job Shadow Day’n merkeissä toimistotöissä ja esitti Aki Riihilahdelle toiveita pelaajahankinnoista.

Annika Moisanen tuumi, että Aki Riihilahden pitäisi vielä palata HJK-paidassa pelikentille. “Ägä” kuitenkin arveli, että pelailu harrastesarjassa Kokemusvankkuri-joukkueessa lienee enemmän kaikkien osapuolten edun mukaista.

Klubipäädyn kausikorttilainen Annika Moisanen auttoi toimistolla torstaina arkisissa askareissa, kuten HJK Storen varaston järjestämisessä.

– Siellä oli aika kauhea siivo. Löysimme laatikoista esimerkiksi yli 100 Helsinki-paitaa, Moisanen kertoo ja harmittelee, ettei paidoissa ole HJK:n logoa.

HJK:n miesten edustusjoukkue viettää tällä viikolla ansaittua lomaa, mutta pari harjoittelemassa käynyttä pelaajaa Moisanen pääsi Bolt Arenalla bongaamaan: vastaan tulivat maalivahti Halil Bağcı sekä toppari Matti Peltola.

Päivä huipentui, kun Moisanen pääsi ajan kanssa tenttaamaan toimitusjohtaja Aki Riihilahtea, jonka Moisanen nosti yhdeksi kaikkien aikojen suosikkipelaajistaan. HJK-pomo saikin kausikorttilaiselta monia painokkaita toiveita: Ainakin Nikolai Alho, Daniel O’Shaughnessy ja Ferhan Hasani pitäisi tuoda takaisin HJK-paitaan mitä pikimmin.

– Nuo kolme pelaajaa vaikuttivat syvästi siihen, että kiinnyin Klubiin. Mutta aloin seurata futista jo 4-vuotiaana, koska serkkuni isä oli Jani Vianderin valmentaja Tuusulassa, Moisanen kertoo suosikkimaalivahdistaan, joka torjui monta kautta myös HJK:n maalilla.

Tämän kauden Klubin lempparihahmoikseen Moisanen nimeää Jukka Raitalan, Fabian Serrarensin ja Conor Hazardin, joista kahden viimeksi mainitun mämminmaisteluvideon hän kertoo katsoneensa kymmeniä kertoja. Yksi Moisasen pitkäaikaisista Klubi-suosikeista on nykyään maalivahtivalmentajana toimiva Ville Wallén, joka ilahduttavasti ”alkulämmittelyjen aikana aina moikkaa meitä katsomossa”.

Järjestelemästään HJK Storen varastosta Moisanen sai valita itselleen HJK-paidan ja -huivin. Jälkimmäisen osalta valinta oli helppo, koska kaikki myynnissä olevat huivit Annikalta löytyvät kotoa Keravalta jo entuudestaan. Nyt kokoelma karttui harvinaisuudella, HJK:n ja Riga FC:n välisen Eurooppa-liigan vuoden 2019 karsinnan matsihuivilla.

–  Se peli ei tosin mennyt kovin hyvin… [HJK putosi jatkosta sittemmin kuopatulla vierasmaalisäännöllä].

– Se on aina iso juttu, kun HJK häviää. Silloin mulla ja isällä on huono päivä.

Moisanen tutustui HJK:n toimistoväen työhön Job Shadow Day’n merkeissä. Job Shadow Day on suunnattu henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Job Shadow Day -päivänä pyritään järjestämään onnistuneita kohtaamisia työnantajien ja työn seuraajien välillä – Moisasen ja HJK:n osalta päivä täytti tavoitteensa erinomaisesti.

Suomessa Job Shadow Day’ssä oli tänä vuonna mukana lähes 90 yritystä ja yli 160 työhön tutustujaa. Päivää koordinoi Suomessa Vates-säätiö, joka toimii asiantuntijaorganisaationa vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden yhdenvertaiseksi työllistymiseksi.

Yritykset voivat ilmoittautua mahdollistamaan kohtaamisia Vatesin verkkosivujen kautta.