Runkosarjan voitto yhden matsin päässä – HJK ja FC Inter Boltilla

Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella on vielä rutkasti selvitettäviä asioita.

Photo: Jussi Eskola

HJK vs FC Inter
Su 26.9.2021 klo 18:30
Bolt Arena

Runkosarjan voitto on sunnuntaina katkolla Helsingissä ja Kuopiossa, joissa HJK ja KuPS isännöi FC Interiä ja HIFK:ta, joilla molemmilla on myös isot panokset pöydällä. Neljäntenä oleva SJK voi vielä sijoittua mihin tahansa välillä 3-7, kolmikko FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki tasapisteissä.

Klubilaisittain mielenkiinto keskittyy tietysti täysin Bolt Arenalle ja otteluun HJK-FC Inter.

– Inter on erilainen joukkue kuin viime viikolla liigassa kohdatut joukkueet, joten pelin kuva voi olla hyvinkin toisenlainen, sanoo Toni Koskela.

Mestaruutta puolustavan HJK:n ruuti ollut litimärkää sitten edellisen Inter-pelin. Kolme nollapeliä putkeen (LASK, Honka, HIFK) on aiheuttanut erinomaisen jännittävän loppuhuipennuksen. Joukkue on ehtinyt nuolla haavansa ja siirtää katseensa jo tulevaan. Koskela tietää millä reseptillä voitto otetaan:

– Aina välillä on hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Derbyn pettymys halutaan varmasti pestä pois. Sinällään pelattiin ihan ok peli, mutta hävittiin se molemmissa bokseissa. Asiat pitää kuitenkin laittaa perspektiiviinsä ja pelasimme juuri pari peliä sitten Interiä vastaan tosi vahvan pelin. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja tehtävä samoja asioita, joita olemme tehneet koko kauden korkealla tasolla.

Ero Veikkausliigan kärjessä läpi kauden ykkössijaa hallussaan pitäneen HJK:n ja niin ikään vahvaa kautta pelaavan KuPS:in välillä on kutistunut kierros kierrokselta, ja on ennen sunnuntain täyttä rundia vain yksi piste.

Kaikki on siis täysin omissa käsissä. Voitto Interistä varmistaa HJK:lle runkosarjan voiton ja edullisimman mahdollisen jatko-ohjelman. Varmuudella tiedetään jo että HJK pelaa viidestä jatkosarjan ottelustaan kolme kotiareenallaan.

Liiga jatkuu runkosarjan jälkeen kuuden parhaan yksinkertaisella Mestaruus- ja kuuden heikoimmin sijoittuneen Haastajasarjalla. Alun perin piti pelattaman myös UECL-lopputurnaus, mutta se jää Veikkausliigan hallituksen maaliskuussa tekemällä päätöksellä pelaamatta.

HJK ja Inter pelasivat viimeksi vastakkain vain pari viikkoa sitten. Klubi kävi tuolloin hakemassa 3-1 vierasvoiton Lucas Lingmanin, David Brownen ja Jair Silvan toimitettua pallon maaliverkkoon.

Inter pelasi Klubi-tappion jälkeen seuraavaksi 2-2 tasapelin Seinäjoella ja viime kierroksella se kellisti puhtaan valkoisen 4-0 voiton AC Oulusta. Turkulaisillakin on ottelussa roima panos, sillä sen kolmas sija on vielä kaikkea muuta kuin varma SJK:n hönkiessä Interin kantapäille.

Ratkaisukierros vihelletään käyntiin kaikilla pelipaikkakunnilla kello 18:30. Liput Boltille myy liput.hjk.fi ja Ruutu näyttää ottelun suorana.