Emmi Alanen odottaa taistelupeliä lauantain ÅU-matsista

HJK kohtaa lauantaina liigan kärkeä edustavan Åland Unitedin huipputärkeässä vieraskamppailussa. Naisten Liigan kärkinelikko on äärimmäisen tiiviissä nipussa – erot ovat enimmillään pisteen verran kun kierroksia on kahdeksan pelaamatta. Liigan top4-joukkueet Åland United, FC Honka, PK-35 Vantaa sekä HJK ovat selvästi muuta joukkoa edellä, sillä piste-ero muuhun ryhmään on yli kaksikymmentä pistettä.
HJK:n ja ÅU:n kohtaaminen on kauden viimeinen kyseisten joukkueiden välillä. Edelliset taistelut tällä kaudella on pelattu Helsingissä ja molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa kertaalleen. Ensimmäinen HJK-ÅU – ottelu oli kauden avausmatsi ja päättyi tuolloin HJK:n 2-1 – voittoon Talin hallissa. Toisessa ottelussa Talin nurmella ahvenanmaalaiset olivat parempia 1-3 – lukemin.
ÅU on toistaiseksi sarjan ykkössijalla maalieron turvin. Klubiin eroa on vain yksi piste. HJK:n keskikenttäpelaaja Emmi Alanen kokee kärkijoukkueiden pienet marginaalit positiivisena asiana.
– Se on hyvä juttu. Kaikkiin peleihin täytyy lähteä ihan täysillä. Kova kilpailu on hyvä meille pelaajille, koska pääsemme haastamaan itseämme. Se kehittää, Alanen sanoo.
Klubin tämän hetkinen vire on hyvä, sillä viimeisestä yhdeksästä pelistä on joukkue onnistunut ottamaan täydet pisteet peräti kahdeksassa. Alasen mukaan voitot PK-35:stä, FC Hongasta sekä muista kesän otteluista ovat tuoneet joukkueella kaivattua itseluottamusta. Emmi uskoo HJK:n onnistuneen erityisesti joukkueena erittäin hyvin.
– Me ollaan pystytty pelaamaan omilla vahvuuksillamme, joka on ollut hyvä asia. Koko ajan on ollut usko siihen, että kaikki on mahdollista. Pelejä on vielä paljon jäljellä, keskikenttäpelaaja kertoo.
 Lauantainen vastustaja on HJK:lle tuttu jo kauden kahdesta aiemmasta ottelusta. Emmi Alanen kertoo, että molemmat kohtaamiset olivat tiukkoja, eikä usko että seuraavastakaan ottelusta tulee sen helpompi.
– Ålandilla on isokokoisia pelaajia ja he pelaavat fyysistä peliä. Luulen, että tulee todellinen taistelupeli, sillä myös ÅU haluaa voittaa erittäin kovasti. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä hyvä tilanne. Pelit ovat sujuneet ja suurin osa pelaajista on kunnossa. Me lähdetään luottavaisin peliin, Emmi sanoo. 
ÅU – HJK 19.8 kello 17.00, Ahvenanmaa.