HJK haastaa Hongan Suomen Cupissa

Toisessa välierässä kohtaavat VIFK ja PK-35 Vantaa.

HJK löi puolivälierässä Malmin Palloseuran niukasti 3–2, Honka puolestaan eteni välierään selvällä 3–0-voitolla Pallokissoista. Tätä ennen Klubi oli kukistanut JäPSin 4–0 ja TiPSin 3–2. FC Honka puolestaan ei ole tämän vuoden cup-peleissä päästänyt vielä yhtään maalia omaan verkkoon; alkukierroksilla kaatuivat Gnistan 4–0 ja PKKU 6–0.

Naisten Liigassa Honka taistelee tiukasti ainakin hopeamitaleista. Joukkue on ylemmässä loppusarjassa kolmantena, vain pisteen päässä toisena olevasta PK-35 Vantaasta. Ykköspaikkaa pitävään Åland Unitediin on matkaa jo 9 pistettä, kun pelikierroksia on jäljellä vielä neljä. Klubilla ei käytännössä ole enää mahdollisuuksia mitaleille sarjassa. Joukkue on 29 pisteellä neljäntenä.

Naisten Liigassa joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Huhtikuun alussa Talin hallissa Klubi joutui alistumaan 0–2-tappioon.  Tuolloin kamppailu ratkesi kahteen toisen puoliajan alun osumaan, joista vastasivat Hongan jenkkivahvistus Samantha Monahan ja Kiia Laine. Kesäkuun puolivälissä Hongan kotiottelussa Klubi onnistui riistämään pisteen kotijoukkueelta 1–1-lukemiin päättyneessä kamppailussa. HJK oli pelissä pitkään johdossa toppari Jennifer Ludemannin vapaapotkusta puskemalla osumalla. Klubin peikkona oli jälleen Samantha Monahan, joka onnistui tasoittamaan pelin muutama minuuttia ennen loppua.

Valmentajalegenda Timo Lounion vetämän Hongan sarjapelit ovat tällä kaudella kulkeneet hiukan ailahdellen. Yhtäältä joukkue on ainoa, joka on pystynyt voittamaan ylivoimaisen sarjajohtajan Åland Unitedin. Tämä tapahtui elokuun puolivälissä 2–1-lukemin. Toisaalta Hongan neljästä tappiosta kaksi on tullut Kokkolaa vastaan ja yksi Turun Palloseuralle, molemmat alempaan loppusarjaan jääneitä joukkueita.

Hongan tehokkaimmat maalintekijät tällä kaudella ovat olleet Henni-Marika Malinen ja Marianna Tolvanen, jotka ovat molemmat viimeistelleet 10 osumaa. Malinen pitää myös joukkueen kärkipaikkaa Veikkauspörssissä 22 tähdellä.

 

Naisten Suomen Cupin välierä, HJK FC Honka, keskiviikko 11.9. klo 17.00, Talin nurmi 1