HJK kohtaa Pallokissat Bolliksella

Kamppailu on molemmille joukkueille kauden 18. eli runkosarjan viimeinen. Klubi on sarjassa 26 pisteellään neljäs, Pallokissat on seuraavalla sijalla neljä pistettä pienemmällä pistepotillaan. HJK on jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa, Pallokissatkin käytännössä.

Vierasottelussa toukokuun puolivälissä HJK otti niukan 3–2-voiton. Voittomaalin teki tuolloin vaihdosta sisään tullut Ilona Mikkelä aivan kamppailun loppuhetkillä.

Viime vuonna naisten korkeimmalla sarjatasolla debytoinut kuopiolainen Pallokissat sijoittui Naisten Liigassa kuudenneksi. Nyt näyttää, että vähintään samanlainen sarjasijoitus toteutuu myös tällä kaudella.

Tällä kaudella Pallokissat on ollut tuloksien valossa helposti ennakoitava joukkue. Esimerkiksi joukkueen kaikki 6 voittoa on tullut joukkueista, jotka ovat sarjataulukossa Pallokissojen alapuolella. Pallokissojen paras maalintekijä 7 osumallaan on ollut tyttöjen U19-maajoukkueessakin esiintynyt Henna Honkanen. Eniten Veikkauspörssipisteitä on kerännyt keskikenttäpelaaja Emilia Iskanius, joka hänkin pelasi Suomen U19-maajoukkueessa.

Pallokissoilla olikin todella vahva edustus Suomen EM-kisoissa hienosti menestyneessä TU19-maajoukkueessa.  Honkasen ja Iskaniuksen lisäksi kolme muutakin Pallokissojen tyttöä edusti Suomea Walesissa. Kuopiolaisseurassa ollaan nyt tuohtuneita siitä, että Palloliitossa ei suostuttu siirtämään Naisten Liigan ottelua maajoukkue-edustusten vuoksi.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen ymmärtää kuopiolaisten ärtymyksen.

– Tytöillä on ollut rankka turnaus takana. En oikein ymmärrä, miksi ottelusiirtoa ei olisi voitu tehdä.

Muuten Virolainen arvostaa vastustajaa.

– Pallokissat on hyvässä vireessä oleva joukkue, joka on meille hyvä haaste. Vaikka otimme vieraspelistä täyden pistepotin, olimme välillä pelillisesti suurissa vaikeuksissa.

Klubi pääsee peliin parhaalla kokoonpanollaan.

– Meidän loukkaantumistilanteemme on hyvä, kun pitkäaikaispotilas Annikka Tossavainenkin on mukana, Virolainen kertoo.

 

 

HJK Pallokissat, lauantaina 31.8. klo 16.00 Töölön Pallokenttä