Klubi hävisi hyvän taistelun jälkeen

Vaikka isäntäjoukkue jäi ilman osumia, joukkueen esityksessä oli paljon hyvää. Varmasti kovinkin Klubi-kannattaja myöntää, että honkalaiset olivat pelissä hallitseva osapuoli. Varsinkin avausjakson ensimmäisen 20 minuutin aikana HJK:lla oli suuria vaikeuksia päästä edes vastustajan kenttäpuoliskolle.

HJK:n puolustuspeli oli kuitenkin kurinalaista, eikä Honka selkeästä pallonhallinnasta huolimatta saanut luotua erityisen vaarallisia maalintekotilanteita. Mitä pidemmälle peli eteni, sen paremmaksi kasvoi klubilaisten pelirohkeus. Vaikka espoolaiset olivat toisellakin puoliajalla hallitseva osapuoli, peli oli huomattavasti tasaisempaa kuin avausjaksolla.

Peli ratkesi aika nopeasti toisen puoliajan alkupuolella, kun Honka onnistui maalinteossa kahdesti reilussa 10 minuutissa. Ensiksi Marianna Tolvanen vapautti Kati Hakalan
läpimurtoon oikealta laidalta. Tämä syötti tarkasti keskellä maalin edessä vapaana olleelle Samantha Monahanille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo varmasti maaliin. Toinen osuma syntyi erikoistilanteesta, kun Kiia Laine tykitti pienen sivusiirron jälkeen vapaapotkun noin 25 metristä Klubimaalin perukoille. Laukaus oli hyvä, mutta HJK-vahti Noora Matikainen oli torjuntayrityksessään niin hyvin mukana, että huippupäivänä veto olisi ehkä ollut torjuttavissa.

Päävalmentaja Maria Virolainen oli ennen peliä korostanut taistelutahdon säilyttämistä pelitilanteesta riippumatta. Tämä viesti oli mennyt perille, sillä klubilaiset antoivat loppuun asti kaikkensa. Mitään aivan huippuvaarallisia tilanteita ei Hongan maalin eteen tosin saatu luotua. Kärjessä nopea Vera Saastamoinen oli muutaman kerran lähellä päästä irti Hongan puolustajista, mutta tällä kertaa espoolaiset vetivät pidemmän korren.

Lopputuloksesta huolimatta Virolainen näki pelissä paljon hyvää.

– Meillä oli kaksi isoa teemaa tähän peliin, periksiantamattomuus ja pelirohkeus. Tappiosta huolimatta pelaajat antoivat kaikkensa. En tunne, että he olisivat voineet tehdä yhtään enempää. Olen ylpeä joukkueesta.

HJK on kohdannut nyt peräkkäisissä otteluissa kaksi sarjan kolmesta kovimmasta voittajasuosikista ja jäänyt pisteittä. Ensi viikon keskiviikkona klubilaiset matkustavat Kokkolaan, jossa vastaan asettuu Klubin kanssa samoissa pisteissä oleva GBK, joka on sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Honkaa pidettiin ennen kautta yhtenä sarjan suurimmista voittajasuosikeista, ja joukkue on aloittanut odotusten mukaisesti. Espoolaiset johtavat kolmen kierroksen jälkeen sarjaa puhtaalla pelillä. Tosin muut suursuosikit Åland United ja PK-35 pelaavat kierroksen omat ottelunsa vasta tänään.

Otteluraportti FC Hongan kotisivuilla

 

HJK – FC Honka 0-2 (0-0)

50. 0-1 Samantha Renee Monahan  

62. 0-2 Kiia Laine

 

HJK:n avauskokoonpano:
Noora Matikainen, Ulla Matikainen, Petra Koivuvaara, Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Iida Muinonen, Vera Saastamoinen, Sanna Huhtamo, Annika Tossavainen, Jessi Hietanen, Minna Huhtamo

Vaihtopelaajat:
Veera Viitikko, Susanna Mattila

 

Vaihdot:

46′ Minna Huhtamo -> Susanna Mattila

75′ Mari Perasto -> Veera Viitikko

 

Veikkaustähdet:

***  Henni-Marika Malinen, FC Honka 

**   Samantha Renee Monahan, FC Honka 

*     Anna Vlasoff, FC Honka