Lauantaina NJS:n vieraaksi

HJK kohtaa lauantaina vieraskentällä NJS:n Kansallisen Liigan pelissä.

Annika Laihanen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut tämän kauden Kansallisessa Liigassa kuusi peliä, joista on kertynyt neljä voitto, tasapeli ja yksi tappio. Pisteitä on 13, jotka oikeuttavat kolmanteen sijaan sarjataulukossa. Klubin edellä ovat kaikki pelinsä toistaiseksi voittaneet KuPS ja PK-35 Vantaa. Kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantaina, joten vähintään jompikumpi kokee ensimmäisen pistemenetyksensä.

Viime pelissään HJK kärsi kauden avaustappion, kun PK-35 Vantaa haki vierasvoiton Bolt Arenalta maalein 1–0. Peli oli varsin tasainen, mutta HJK-leiriin jäi varmasti hampaan koloon, kun kaikki pisteet matkasivat Vantaalle. InStatin tilastojen mukaan HJK oli pelissä lievästi niskan päällä, sillä mm. Laukaukset (14–12), maaliodottama (1,411,25), pallonhallinta (5248) ja onnistuneet syötöt (371345) olivat hieman Klubin eduksi.

Klubilla on ollut viime peleissä hieman hankala pelaajatilanne, sillä poissaoloja on ollut paljon. Viime pelissä paluun kentille teki Leonie Pankratz sekä tuore hankinta Annika Huhta, jotka molemmat pelasivat PK-pelissä 30 minuuttia. Lauantain NJS-peliin HJK saa mukaan ainakin alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa olleen Ilona Waltan.

NURMIJÄRVEN JALKAPALLOSEURA

NJS nousi täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan. Viime kauden päätteeksi se pääsi karsimaan noususta, mutta karsintapeleissä HPS oli vahvempi. Paikka Kansalliseen Liigaan avautui kuitenkin myöhemmin talvella, kun TiPS luovutti oman sarjapaikkansa.

Nousijajoukkueen alkukausi on ollut tuloksellisesti hankala, sillä kuudesta pelistä on kertynyt kaksi tasapelipistettä. NJS on pelannut tasapelit HPS:aa ja Ilvestä vastaan. Åland Unitedille ja KuPS:lle NJS kärsi suurinumeroiset tappiot ja PK-35 Vantaalle ja Hongalle pienemmin numeroin.

Kauden avauspelissään NJS onnistui maalinteossa kolme kertaa, joista kaksi osumaa viimeisteli Rosa Wikström. Avauspelin jälkeen NJS ei ole maalinteossa onnistunut.

NJS:n päävalmentaja toimii Mikko Ranta, jolla on myös historiaa Klubin tyttöjen Akatemiavalmennuksesta. Pelaajistosta Linda Räisänen ja maalivahti Jenni Aarniva ovat pelanneet aikaisemmin Klubissa. Myös toinen maalivahti Annika Kulha on tuttu HJK:lle, sillä hän pelasi toissa kaudella pari Suomen Cupin peliä lainalla Klubissa.

NJS toimi edelliset kaudet Ykkösessä HJK:n farmijoukkueena. Farmiyhteistyö kuitenkin päättyi, kun NJS nousi liigaan.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

Koska kausi 2022 on ensimmäinen NJS:lle pääsarjassa, eivät joukkueet ole kohdanneet liigapelissä aikaisemmin.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

Tiedämme, että nyt on näytönpaikka sen suhteen, että pystymme palaamaan voittojen tielle sekä nostamaan tasoamme pelaamisessa. Meidän tulee olla paljon parempia siinä, että miten pääsemme maalintekoalueelle sekä käytämme nuo maalipaikat paremmin.

NJS on esiintynyt alkukaudella vähintäänkin urhoollisesti ja joukkue lyö varmasti kaiken likoon kotikentällään. He pystyvät olemaan vaarallisia vastahyökkäyksissään sekä toisaalta prässinsä eri tasoilla. Meidän pitää olla laadukkaita kokonaisuudessaan pallon kanssa ja sitä kautta luoda maalipaikkoja sekä pitää yllä puolustusvalmiutta, Jonne Kunnas ennakoi.

NJS – HJK
Lauantaina 14.5.2022 klo 16.00
Kansallinen Liiga – Klaukkala TN

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.