Lyytikäinen: ”Mitaleja ei vielä jaettu”

HJK:n naisten joukkue palaa ensi lauantaina jälleen tutulle Töölön pallokentälle. Viime viikolla Porissa vieraillut ryhmä haki Nice Futiksen kotikentältä täydet pisteet. Ottelu on HJK:lle kauden kahdeskymmenes, joten sarjaa ei ole jäljellä kuin kahdeksan kierrosta ennen kuin Naisten Liiga asetetaan talviteloille.

Tulevan lauantain vastustaja on ollut HJK:lle todellinen riesa tänä vuonna. Hieman yli kolmasosa Tampereen ylpeyden Ilveksen tämän hetkisistä pisteistä on tullut Klubilta. Ilves on siis ollut varsin heikossa iskussa tänä vuonna ja onkin sarjan viimeisenä. Tamperelaisten ongelmat ovat olleet moninaisia ja joukkue on tilastojen valossa ansaitusti viimeinen. Se on päästänyt eniten maaleja ja tehnyt itse vähiten. Tilastot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ja sen HJK tietää erityisen hyvin.

HJK:n Jaana Lyytikäinen uskoo joukkueensa parantaneen otteitaan viime peleissä ja on luottavainen joukkueensa tekemiseen. Lyytikäinen kuitenkin muistuttaa, että vaikka HJK on ennakkosuosikki ottelussa, niin kohtaamiset Ilveksen kanssa ovet tällä kaudella olleet tiukkoja.

 – Ei oo tässä liigassa sellaista joukkuetta joka olisi helppo vastus. Ilveksellä on vaaralliset vastahyökkäykset ja he puolustava hyvin. Viimeksi heillä ei ollut montaa paikkaa, mutta ne he käyttivät hyväkseen. He tietävät pystyvänsä pärjäämään myös meitä vastaan. Ei saa herpaantua missään vaiheessa, Lyytikäinen sanoo.

HJK oli neljän voitottoman ottelun putkessa ennen edellistä peliään Nice Futista vastaan. Kotikentällään HJK on totutusti vahva, mutta Töölön pallokentällä sinivalkoiset ovat nauttineet voitosta viimeksi kesäkuun alussa.
  • Nää on vaan tuollaisia tilastoja. Onhan siitä aikaa, mutta nyt lähdetään korjaamaan tuokin asia.
Jaana Lyytikäinen tietää, että joukkueen onnistuminen kentällä voi usein olla pienistä asioista kiinni.
  • Kyllä me osataan pelata. Pitää vaan luottaa kavereihin ja uskoa omaan tekemiseen. Pitää keskittyä omaan pelaamiseen, eikä välittää vaikka ei heti onnistuisi, Jaana linjaa.
Tällä hetkellä kirkkaimmista mitaleista taistelevat vahvimmin PK-35 Vantaa ja Åland United, jotka ovat vähintään reilun kymmenen pisteen karkumatkalla muusta joukkiosta. Kaksikon alapuolella taistelu on kuitenkin erittäin tiivistä ja jokainen tarvitsee pisteitä mikäli mielii ripustaa mitalin kaulaansa kauden päätteeksi.
  • Ei mitaleja ole vielä jaettu. Katsotaan vasta sitten kun viimeinen peli on pelattu, Lyytikäinen sanoo.

HJK – Ilves 25.8. klo 16.00, Töölön pallokenttä.