Maaria Roth palaa Klubipaitaan

HJK:ta kaudet 2018–2021 edustanut Maaria Roth palaa Klubiin vuoden tauon jälkeen.

Maaria Roth - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK ja Maaria Roth (s. 1997) ovat solmineet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2024.

Kokenut puolustaja on kirjannut nimiinsä jo 148 pääsarjaottelua. Ilveksessä pääsarjassa debytoinut Roth edusti HJK:ta neljä kautta voittaen HJK:n rivissä myös Suomen mestaruuden kaudella 2019. Roth lukeutui Klubiaikoinaan myös U23-maajoukkueen puolustukseen ja nousi kertaalleen myös A-maajoukkueeseen.

Kauden 2022 Roth haki uusia ärsykkeitä, mutta nyt on aika palata jalkapallokentille.

– Lähdin viime keväänä toiselle puolelle maapalloa hakemaan erilaista elämänkokemusta ja kasvamaan ihmisenä ja siinä onnistuin. Vaikka kokemus oli mieletön, niin kuitenkin koko ajan oli sellainen fiilis, että jotain annettavaa futikselle vielä on. Klubi tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta jatkaa pelaamista ja olen hyvin kiitollinen, että saan tehdä paluun reilun vuoden tauon jälkeen täällä.

– Alkuun on varmasti vähän hakemista ja kokeilemista, mutta haluan kuitenkin päästä mahdollisimman pian arkeen kiinni. Toivon ainakin, että omasta kokemuksesta on jotain iloa myös muille kun itselleni, Roth pohtii.

Rothin pitkän kokemuksen puolesta liputtaa myös päävalmentaja Arttu Heinonen:

– Olen todella iloinen, että saatiin Maaria takaisin jenkeistä Suomeen ja HJK:hon. Mara on tuttu seuralle ja joukkueelle, näin hyvä lisä myös meille. Mara tuo paljon kokemusta joukkueeseen. Hän pystyy syöttämään monipuolisesti, puolustustoiminnot oman maalin suojelussa ovat timanttitasoa, ja hän on myös kiva lisä erikoistilannepelaamiseemme.

Tervetuloa takaisin, Mara!