Mestarisuosikki Honka tulee HJK:n vieraaksi

Honkaa pidetään yleisesti yhtenä vahvimmista mestarisuosikeista. Joukkuetta valmentaa suomalaisen naisjalkapallon valmentajalegenda Timo Lounio. Hän veti HJK:n naisten joukkuetta useaan eri otteeseen vuodesta 1981 neljännesvuosisata eteenpäin ja saavutti Klubin peräsimessä seitsemän mestaruutta. Lisäksi HJK ylsi Lounion johdolla suurimpaan kansainvälisen menestykseensä, UEFA-cupin välieräpaikkaan vuonna 2002.

Viime kaudella Honka joutui tyytymään neljänteen sijaan, mikä oli Lounion valmentajauran heikoin sijoitus naisissa. Joukkue on vahvistunut viime kauteen verrattuna, kun A-maajoukkuepelaajat Marianna Tolvanen, Nora Heroum ja Emma Koivisto siirtyivät HJK:sta Espooseen. Espoolaisten paras maalintekijä toistaiseksi pelatuissa kahdessa pelissä on ollut Anna Auvinen.

Päävalmentaja Maria Virolainen pitää vastustaja mielenkiintoisena ja laadukkaana.

– Aina kun Honka on vastassa, niin paikallispeli tuo tietyn ylimääräisen latauksen. Hongasta ei kannata nostaa yksittäisiä pelaajia esiin, koska joukkueen pelaajamateriaali on niin laaja. Jos jollain avauskokoonpanon pelaajalla ei peli jostain syystä kulje, niin vaihtopenkiltä voi tulla terävämpi pelaaja tilalle. Hongassa voi miltei kuka tahansa nousta ratkaisuhahmoksi, Virolainen kehuu espoolaisia.

Klubi lähtee peliin Åland Unitedille kärsityn karun 7-0-tappion jälkeen. Virolaisella on selkeä kuva parannettavista asioista. Yksi harjoituskentällä erityishuomiota saaneista teemoista on ollut puolustuspelaaminen erikoistilanteissa.

– Meidän puolustuspelimme täytyy olla aggressiivisempaa kuin tähän asti. Sen lisäksi meidän on parannettava pelirohkeuttamme. Meiltäkin löytyy taitavia pelaajia, jotka pystyvät pelaaman palloa ahtaissa paikoissa. Kysymys on siitä, uskallammeko me pelata ja hyödyntää osaamistamme. Kolmantena asiana haluaisin korostaa pelitilanteesta riippumatonta periksiantamattomuutta, Virolainen lopettaa.