Naiset kovaan tulikokeeseen lauantaina

HJK:n naisten joukkue aloittaa lauantaina talven Liigacupin. Ottelu on kauden ensimmäinen virallinen ottelu ja erittäin kova mittari ryhmän nykykunnosta, sillä vastassa on viime vuodesta vahvistunut FC Honka. Toinen joukkue HJK:n Liigacup-lohkossa on PK-35.

Valmentaja Jutta Rautiaisen ohjastama naisten joukkue on tällä hetkellä kahdeksantoista pelaajan vahvuinen. Joukkue on hieman kutistunut viime vuodesta, mutta valmentaja on kuitenkin erittäin tyytyväinen pelaajistoonsa.

– Kaksi kautta ollaan pelattu hieman isommalla ryhmällä ja silloin jäi monella pelaajalla peliaika vähiin. Tässä on kaikki ne pelaajat, jotka joukkueeseen halusin. Joukkueessa on todella hyvähenkisiä pelaajia, jotka treenaavat ahkerasti, Rautiainen kertoo.

Jutan ryhmässä on tällä hetkellä vastuuta jaossa nuorille pelaajille. Viime kaudella päävalmentaja teki valinnan antaa nuoremmille peliaikaa ja kokee, että he ovat ottaneet paikkansa joukkueessa.

Emma (Koivisto), Nea (-Stina Liljedahl) ja Snöre (Nora Heroum) saivat viime vuonna mahdollisuuden ja he käyttivät sen. Nyt tarvitaan vain tasaisuutta otteisiin. Nuorille pitää antaa aikaa ja suoda myös niitä huonompia jaksoja. Mutta, he ovat hyviä treenaamaan ja ahkeria, joten nyt heidän pitää päästä pelaamaan liigassa.

Rautiainen uskoo, että lauantain ottelussa vastassa on yksi vahvimpia mestariehdokkaita ensi kaudelle. Valmentaja uskoo FC Hongan vahvistuneen huomattavasti ja pitää myös muita viime kauden TOP-4 – joukkueita erittäin vaarallisina.

– Hurja porukka ainakin paperilla on, joka lauantaina vastaan tulee. Kovin mahdollinen vastus heti ensimmäiseksi. Me ollaan kuitenkin treenattu hyvin pienellä porukalla ja joukkueessa on hyvä henki.

  • HJK lähtee aina parantamaan, kun Rautiainen on puikoissa. Ensiksi tehdään työtä ja sitten kauden päätteeksi katsotaan, mihin se riitti, Jutta linjaa.

 
HJK – FC Honka 11.2. klo 11.00, Talin halli.