Naisten joukkueelle iso kasa sopimuksia

Joukkueen maalivahtikolmikon tulevalla kaudella muodostavat Minna Meriluoto, Minna Huhtamo sekä Sofia Manner. 52 A-maaottelua pelanneen Meriluodon sopimus julkaistiin jo marraskuussa, mutta nyt nimensä sopimuspapereihin ovat allekirjoittaneet myös 19-vuotias Huhtamo ja 17-vuotias Manner.

Huhtamo sai mukavasti vastuuta jo viime kaudella Naisten Liigassa ja pelejä avauskokoonpanossa kertyi yhdeksän. Naisten Liigassa Huhtamo debytoi jo kaudella 2012. Manner puolestaan pelasi viime kaudella B-junioreissa sekä Klubi 09:n riveissä Kakkosessa.

Puolustuspään pelaajista sopimuksen ovat tehneet Jenna Front (18), Ella Rinta-Filppula (22) sekä Ella Alakomi (17).

Front pelasi viime kaudella vakuuttavasti ensimmäiset pelinsä Naisten Liigassa. Pelejä avauskokoonpanossa kertyi yhteensä 18. Alakomi puolestaan pelasi viime kaudella aluksi B-junioreissa, mutta nousi loppukaudella isoon rooliin HJK:n puolustuslinjassa laitapakkina. Rinta-Filppula pelasi Naisten Liigan pelejä HJK:ssa jo kaudella 2010 ja nyt tilille on kertynyt jo yhteensä 75 peliä liigakentillä.

Keskikenttäpelaajista sopimuksen ovat tehneet 19-vuotias Veera Viitikko, 28-vuotias Laura Hyvönen sekä 22-vuotias Tiina Jukarainen. Viitikko viihtyy parhaiten keskikentän keskustassa, jossa hän on pelannut viimeiset kaksi kautta HJK:n Naisten Liigan joukkueessa. Viitikko on kuulunut viime vuodet myös U17- ja U19-maajoukkueiden vakiokasvoihin. Hyvönen puolestaan aloittaa kolmannen kautensa HJK:n riveissä. Viime kaudella Hyvönen pelasi 21 peliä ja teki kuusi maalia. Jukarainen aloittaa toisen kautensa HJK:ssa. Viime kaudella laitapelaajalle kertyi pelejä yhdeksän.

Hyökkääjistä sopimuksen ovat tehneet 19-vuotias Vera Saastamoinen ja 18-vuotias Jonna Front. Saastamoinen on tehnyt kahden viime kauden aikana yhteensä 26 maalia Naisten Liigassa HJK:n riveissä. Hän on Viitikon tapaan myös tuttu kasvo nuorten maajoukkueissa. Front pelasi viime kaudella ensimmäiset pelinsä Naisten Liigassa, pelejä kertyi yhteensä 10.

HJK julkaisee lisää pelaajasopimuksia vielä lähipäivien aikana.

Sopimustilanne

Maalivahdit:

Minna Meriluoto
Minna Huhtamo
Sofia Manner

Puolustajat:

Ella Rinta-Filppula
Jenna Front
Ella Alakomi

Keskikenttäpelaajat:

Veera Viitikko
Laura Hyvönen
Tiina Jukarainen

Hyökkääjät:

Vera Saastamoinen
Jonna Front