Rautiainen: ”Kuorrutus jäi kakun päältä puuttumaan”

HJK paketoi lauantaina kauden Naisten Liigassa voittamalla KMF:n 6-1  – lukemin Töölön pallokentällä. Klubin kohtaloksi koitui jäädä hopeasijalla edellisvuoden tapaan, kun viime vuoden sarjanousija PK-35 Vantaa korjasi potin toistamiseen. Kaikki mitalisijat menivät tänä vuonna pääkaupunkiseudun joukkueille, jotka kukin pitivät kärkisijaa jossain vaiheessa kautta. Lopullisessa sarjataulukossa ryhmät sijoittuvat kahden pisteen sisälle.
HJK:n päävalmentaja Jutta Rautiainen tunnustaa kärkinelikon tasaisuuden ja muistuttaa, että viime vuonna mestaruudesta kisasi vain kaksi joukkuetta.
– Ålandia vastaan voitettiin, hävittiin ja pelattiin tasan. Honkaa vastaan tasattiin myös pisteet. Vierastappiot PK-35:ttä vastaan käänsi homman heidän edukseen. Tää on ollut tasaista, jokainen on sählännyt vähän. Onhan se (hopeamitali) pettymys tietysti. Yksi piste vaikuttaa pieneltä, mutta se oli liikaa meille, Jutta harmittelee.
Sinivalkoiset kärsivät tuskallisen tappion Nice Futista vastaan toukokuussa, josta joukkueen vaikeudet alkoivat. Klubin korpivaellus kesti kuukauden päivät, jonka aikana se saalisti viidestä ottelusta vain kolme pistettä. Ryhmäsi kuitenkin onnistui korjaamaan pelinsä ja kesäkuun puolivälistä eteenpäin HJK pelasi 17 ottelua, joista se voitti 15. 
Rautiainen kertoo joukkueen osoittaneen suurta luonnetta onnistuessaan selättämään vaikeudet ja nousemaan jälleen mukaan mestaruustaisteluun.
– Moni oli jo kuoppaamassa HJK:ta, mutta meillä ei koskaan loppunut usko omaan tekemiseen. Huonoilla hetkillä nähdään pelaajien oikea luonne. Me tehtiin mestaruuskamppailu paljon kiinnostavammaksi. 
– Katselin avauskokoonpanoani kauden vikassa matsissa ja siellä oli kaksi samaa pelaajaa kuin viime vuoden vikassa ottelussa. Joukkueessa on ollut iso vaihtuvuus ja joukkuueeseen tuli monta nuorta pelaajaa, jotka pelasivat itsensä kokoonpanoon. Vaikean jakson jälkeen kuviot muuttuivat hieman ja nuoret toivat oman lisänsä peliin. Olen iloinen, että otin pelaajat mukaan rinkiin, Rautiainen sanoo.
Jutta antaa tunnustusta pelaajille ja muistuttaa, ettei uuteen joukkueeseen ole koskaan helppo tulla. Valmentaja sanoo, etteivät päät kääntyneet silloin, kun joukkueella oli vaikeata.
– Kiva, että nuoret halusivat pelata HJK:ssa. Joukkue voi katsoa onnistuneensa, kun noustiin tuosta sillasta. Kuorrutus jäi kakun päältä vain puuttumaan. Valmentajana mun tärkein filosofia on, että joukkue on aina kaiken yläpuolella. Meillä oli paljon onnistujia.

Tauon paikka 

Naisten joukkueen kausi alkoi jo viime marraskuussa ja Rautiainen kokee, että nyt on aika vetää henkeä ja rentoutua pitkän kauden päätteeksi. Joukkueella on ollut suuri määrä tapahtumia vuoden mittaan ja viikonloppuja tien päällä on kulunut.
– Luin joku päivä vanhaa Veikkaajaa, jossa kysyttiin muutosvaliokunnalta kesäsuunnitelmia. Siinä viisi henkilöä sanoi, että rentoudutaan mökillä ja saunotaan. Me ollaan vedetty peräsuoli pitkänä bussissa ja nähty maaseudun huoltsikat ja treenattu. Meillä on enää yksi semmoinen leiritys, mutta pikkuhiljaa pitää päästä huilaamaan.