Täysi pistepotti kotona

Klubi pöllytti PK-35 Vantaan luvuin 4-2.

Ottelu käynnistyi vieraiden pallonhallinnalla. Roosa Bröijer pääsi laukomaan noin kolmen minuutin kohdalla boksin rajalta, mutta veto suuntautui hieman ohi vasemman alakulman.

Maalinteon Töölön syysillassa aloitti Klubi: Annika Huhdan kaukolaukaus kilahti tolppaan ja Katariina Kosola ohjasi kauden toisen maalinsa.

Jakson edetessä HJK otti selkeästi pelin hallinnan itselleen. 19. minuutin kohdalla Klubi iski jälleen. Kosola pelattiin laidalta syöttökombolla irti ja tämä keskitti Eveliina Parikalle keskelle, joka ohjasi pallon Velma Oikarisen käsien kautta maaliin.

2-0 tilanteessa HJK oli selvästi aktiivisempi osapuoli, eikä vantaalaisilla oikein tuntunut onnistuvan mikään. PK-35 Vantaa sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti aivan puoliajan lopussa, mutta Anna Koivunen liimasi vedon näppeihinsä.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle energisenä ja saivat heti pientä hässäkkää aikaan Klubipäätyyn. HJK kuitenkin selvitti PK:n rynnistyksen. 63. kotijoukkue sai vapaapotkun aivan boksin rajalta, kun Tulkkia rikottiin selästä. Vapaapotkua olivat juonimassa Maaria Roth, Huhta ja
O’Donnell. Lopulta Roth laukoi kovan pallon matalana vantaalaisten maalin taka-alakulmaan.

Klubi latoi tilanteeksi 72. minuutilla jo 4-0. Purkupallo jäi vantaalaisten rangaistusalueelle ja Tulkki laukoi sen varmasti maaliin.

PK-35 Vantaa sai vielä ottelun lopussa kaksi kavennusosumaa, mutta se ei kuitenkaan kokonaiskuvaa muuttanut. HJK oli kotonaan hallitsevampi sekä terävämpi osapuoli ja vei ansaitusti täydet pisteet.

– Ottelu oli kokonaisuudessaan meiltä hyvä, varsinkin ensimmäinen puoliaika oli kauden parasta peliä ja olimme tänään selvästi askeleen edessä. Vähän harmittavasti PK pääsi lopussa rokottamaan muutaman maalin, mutta kokonaiskuvaa se ei kuitenkaan muuta. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Åland United otteluun. Olemme pelanneet kotona vahvasti ja uskon, että saarelaisia on enemmän paineita tulla tänne pelaamaan, päävalmentaja Jonne Kunnas päättää.

HJK – PK-35 Vantaa 4-2 (2-0)