Tea Heininen – Liigadebyytin aika?

Tea Heininen on HJK:n joukkueessa ainutlaatuisessa asemassa viikko ennen kauden alkua. Mielessä ei loista niinkään paluu viheriölle, vaan tähtäimessä on debyytti Kansallisessa Liigassa. 

Tea Heininen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

FC Kasiysin kasvatti on tottunut olemaan joukkueen kuopusten joukossa pienestä pitäen. Tea Heininen aloitti jalkapalloharrastuksen 6-vuotiaana kahta vuotta vanhempien joukkueessa isosiskon mukana. Siitä lähtien Heininen on harjoitellut ja kilpaillut kovaa vakiinnuttaen paikkansa myös vanhempien ikäluokkien mukana.  

FC Kasiysistä Heinisen polku jatkui FC Espoon ja Esbo Bollklubbenin kautta lukio-opintojen myötä HFA Märskyyn. Vaikka seura täksi kaudeksi vaihtuikin, viettää Heininen yhä suuren osan päivästään Märksyssä. 

– Pakko myöntää, että aika ei tunnu aina riittävän lukion ja tällä tasolla kilpailemisen yhteensovittamiseen. Oma fokukseni on tällä hetkellä futiksessa ja pitää antaa iso kiitos koululle, että se urheilupainotteisena joustaa tosi paljon ja mahdollistaa tämän, Heininen kertoo.   

Kauden alkuun ollessa enää reilu viikko, 18-vuotias Heininen on odottavainen liigadebyytin suhteen. 

– Olen aika toiveikas, että debyytti tulee tällä kaudella. Klubi on treeniympäristönä mahdollistanut sen askeleen. Täällä on niin ammattimainen arki, että se vie omaakin kehitystäni eteenpäin. Lisäksi saan paljon oppia ja tukea joukkueen kokeneemmilta pelaajilta. Essin kokemukset ovat olleet tosi arvokkaita ja etenkin Mimmi ja Kata antavat hyviä ohjeita puolustukseen.  

Tea Heininen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Unelmat ulottuvat jo kotimaan kenttien rajojen ulkopuolelle. Silti fokus on tiukasti tämänhetkisessä tilanteessa. 

– Haluan ensin saavuttaa hyvän pohjan Kansallisessa Liigassa ja alan vasta sitten miettiä mitä vaihtoehtoja maailmalla voisi olla. Toki myös jalkapallon ulkopuoliset opiskelut ovat mielessä, mutta omasta elämästä ei pidä tehdä liian vaikeaa. Opiskella voi myöhemminkin, futisura on kuitenkin niin lyhyt, että se pitää elää nyt, Heininen summaa ajatuksiaan.  

Ulkomaan kentät eivät silti ole täysin vieraita nytkään. Heininen on kantanut kapteenina vastuuta sekä U18- että U19-tyttöjen maajoukkueissa. 

– Maajoukkueet ovat olleet kokemuksina huikeita ja on iso kunnia saada johtaa joukkueita. Olen ihmisenä tosi puhelias, kaikkien kaveri ja yritän olla mahdollisimman aktiivinen ja kannustava. Ehkä ne ovat tehneet kapteenin tehtävästä minulle ominaisen, Heininen pohtii ja päättää: 

– Pidän ylipäätään tosi tärkeänä joukkueen yhteishenkeä ja ilmapiiriä. Klubi on näidenkin osalta yksi parhaista joukkueista, joissa olen koskaan ollut. Jokaiselta pelaajalta saa tukea, se on tosi tärkeä. Kaikki ovat kaikkien kavereita ja jokainen voi olla täällä avoimesti oma itsensä.  

Haluatko olla paikalla Tea Heinisen liigadebyytissä? Varmista paikka katsomosta lunastamalla HJK:n Kansallisen Liigan kausikorttisi 50 € hintaan.