Tolvanen motivoituneena Honka-otteluun

Alkukaudesta hyvää jälkeä Klubin paidassa tehnyt Marianna Tolvanen kuuluu uudistuneen ryhmän todellisiin onnistujiin. Laidassa tehokkaasti pelannut 19-vuotias Tolvanen on mättänyt kauden liigaotteluissa jo seitsemän maalia. Esiintymisiä pääsarjassa on kertynyt seitsemän, eli Marianna on pelannut jokaisessa HJK:n liigapelissä kuluneella kaudella.
”Maru” siirtyi sinivalkoraitoihin täksi kaudeksi. HJK on nuoren keskikenttäpelaajan uralla vasta toinen seura. Aikaisemmin Tolvanen kuului FC Hongan vahvuuteen. 
– En aluksi tiennyt oikein mitä odottaa. Uudet kuviot, pelaajat ja valmentajat. Nyt kuitenkin pikkuhiljaa talven aikana olen tutustunut paremmin kaikkiin ja päässyt sisään joukkueeseen hyvin. Mutta totta kai se tuntuu tosi erilaiselta, kun on edustanut vain yhtä seuraa koko ikäni ennen HJK:ta, Marianna kertoo.
Tolvanen uskoo, että pelilliset asiat ovat alkaneet iskostua ja näkyä omassa toiminnassa kentällä. Joukkueessa painotetaan aktiivista pelitapaa, joka on kehittynyt ottelu toisensa jälkeen parempaan suuntaan. 
– Otteluita on ollut jo jonkin verran, joten olen alkanut ymmärtää miten muut pelaajat pelaavat ja liikkuvat kentällä. Ryhmä on yhtenäistynyt selvästi talvesta. Kaiken kaikkiaan olen iloinen saavutetuista pisteistä, vaikka se yksi tappio harmittaakin. Tuo tappio on ollut varmaan ainoa negatiivinen asia toistaiseksi, Tolvanen kuvailee.
Liiga siirtyi tällä kaudella kolminkertaiseen sarjajärjestelmään. Liigassa otteluita on yhteensä 27, jonka lisäksi Suomen Cupia otellaan muutaman matsin verran. Lisäksi ”Maru” on kuulunut viime keväästä lähtien maajoukkuerinkiin. Tolvasta tiheämpi ottelutahti ei kuitenkaan haittaa – päinvastoin. 
– Ei se huono asia ole, että saadaan pelata. Pelaamisesta nauttii aina. Ei minua loukkaantumiset kauheasti pelota, mutta vapaapäivät täytyy yleensä käyttää huoltamalla kehoaan. Lisäksi tietenkin pidempi kesäloma tekisi hyvää.
Hyvä fiilis on konkretisoitunut hyviksi tuloksiksi Tolvasella. Laitapelaaja pitää tällä hetkellä maalipörssin kärkisijaa seitsemällä täysosumallaan. Marianna on itse iloisesti yllättynyt onnistumisista maalin edessä.
– Maalinteko ei ole ollut mun vahvuus aiemmin. Esimerkiksi viime kaudella tein vain neljä maalia, nyt on jo melkein tuplasti siihen verrattuna.
Klubi kohtaa torstaina FC Hongan Talissa. HJK:ssa on tällä hetkellä useita pelaajia, jotka ovat edustaneet espoolaisseuraa urallaan. Tolvasen mukaan joukkue on erittäin motivoitunut kohtaamisesta.
– Honkaa vastaan pelaamisessa on ylimääräistä latausta. Me halutaan antaa kaikkemme kentällä. Toki, itsellänikin on enemmän näytönhalua kun entinen joukkueeni tulee vastaan, Marianna kertoo.
Marianna Tolvanen
Keskikenttä
27.12.1992
Ottelut 11 / Maalit 10 (Liiga: 7/7)
Entiset seurat: FC Honka